Menu
Przystawki / Starters
Tatar wołowy na krakersie, grzyby Shimeji, ogórek kiszony, żółtko, masło własnej roboty, pieczywo
Beef tartare on cracker, Shimeji mushrooms, pickled cucumber, egg yolk, homemade butter, bread
Gofr z kozim serem, regionalny kozi ser, pieczarka portobello, konfitura z czerwonej cebuli, burak
Potato waffle with goat cheese, regional goat cheese, portobello mushroom, red onion jam, beetroot
Deska Szefa Kuchni – panierowana kaszanka, krokiet
z mięsa wołowego, frytki z batatów, smażone skrzydełka z kurczaka, sos miętowo – limonkowy
Chef’s board of snacks – breaded black pudding, beef croquette, sweet potato fries, fried chicken wings,
mint-lime sauce
Deska przekąsek – ser pleśniowy, wędlina podsuszana, konfitura z czerwonej cebuli, figi i moreli, orzechy, oliwki
Board of snacks – blue cheese, dried meat,
red onion jam, figs and apricots, nuts, olives
Zupy / Soups
Consomme z wędzonego pstrąga, warzywa sezonowe, zioła
Smoked Trout consomme, seasonal vegetables, herbs
Krem z sezonowanej wołowiny, kremowe ziemniaki, zioła
Aged beef veloute, creamy potatoes and herbs
Zupa Szefa kuchni – co tydzień inna propozycja Szefa kuchni
Chef’s soup – every week different Chef’s proposal
Sałatki / Salads
Sałatka z kozim serem, szynka dojrzewająca, burak, pomidorki koktajlowe, winegret z figi, cebularz
Salad with goat cheese, aged ham, beetroot, cherry tomatoes, fig vinaigrette, bread topped with onions
Sałatka grecka z arbuzem, winegret z malin, bazylia
Greek salad with watermelon, raspberry vinaigrette, basil
Sałatka Cezar z sałatą rzymską, jajko poche, ser Bursztyn, sos anchois, grzanki
Caesar salad with romaine lettuce, poche egg, Bursztyn cheese, anchovy sauce, croutons
Dania mączne / Flour Dishes
Makaron udon z kaczką sous-vide, warzywa, sos teriyaki, olej sezamowy
Udon noodles with sous-vide duck, vegetables, teriyaki sauce, sesame oil
Selekcja pierogów z mulami i emulsji z białego wina
Selection of moules dumplings and white wine emulsion
Kopytka z boczniakiem, kremowy sos śmietanowy, świeży szpinak, oliwa truflowa
Potato dumplings with oyster mushroom, creamy cream sauce, fresh spinach, truffle oil
Na kamieniu / On a Stone
Krewetki tygrysie, ser Bursztyn, rukola, salsa
Tiger prawns, Bursztyn cheese, rocket salad, salsa
Stek z tuńczyka, sałatka wakame, sos chimichurri, masło cytrynowe
Tuna steak, wakame salad, chimichurri sauce, lemon butter
Stek z sezonowanego rostbefu, masło pieprzowe, pieczone ziemniaki, sałaty i sosy
Aged roastbeef, peppercorn butter, baked potatoes, salads and sauces
Stek z sezonowanej krzyżowej, masło pieprzowe, pieczone ziemniaki, sałaty i sosy
Aged rump steak, peppercorn butter, baked potatoes, salads and sauces
Dania główne / Main courses
Legendarny burger wołowy, bułka maślana, boczek, karmelizowana cebula, pomidor, pikle, musztarda, frytki, surówka colesław
Legendary beef burger, butter roll, bacon, caramelized onions, tomato, pickle, mustard, French fries, coleslaw
Pikantne skrzydełka z kurczaka marynowane w maślance, frytki, sos serowy
Spicy chicken wings marinated in buttermilk, French fries, cheese sauce
Filet z kurczaka sous-vide z ragoût z cieciorki, zielony groszek, bób, młody por
Sous vide chicken fillet with chickpea ragoût, green peas, broad beans, leek
Polędwiczka wieprzowa w podsuszanej szynce, ziemniaki ziołowe, sos estragonowy, piklowana kukurydza, młode jarzyny
Pork tenderloin in dried ham, herb potatoes, tarragon sauce, pickled corn, baby vegetables
Wątróbka cielęca z prażuchą, grzyby Shimeji, boczek, sos demi glace, ziołowa sałatka
Veal liver with mashed potatoes, Shimeji mushrooms, bacon, demi glace sauce, herbal salad
Pierś z kaczki, kopytka z młodej marchwi, sos rabarbarowym, sałatka z kalarepy i zielonego jabłka
Duck breast, baby carrot dumplings, rhubarb sauce, kohlrabi and green apple salad
Gołąbek z kaszy gryczanej, puree z pietruszki, pieczarka z Dąbrówki, boczniak królewski
Buckwheat cabbage roll, parsley puree, champignon from Dąbrówka, royal oyster mushroom
Filet z łososia z kaszą jęczmienną, duszony kopr włoski, rzodkiewka, zielony groszek, kandyzowaną cytryną
Salmon fillet with barley, stewed fennel, radish, green peas, candied lemon
Dla najmłodszych / Menu for kids
W NIEDZIELĘ DZIECI JEDZĄ ZA POŁOWĘ CENY *
Zupa pomidorowa z makaronem
Tomato soup with pasta
Nuggetsy z kurczaka, frytki, mizeria
Chicken Nuggets, French fries, cucumber salad (cucumber, sour cream, spices)
Kopytka z masłem
Potato dumplings with butter
Filet z kurczaka z ziemniakami z wody
Chicken breast with mashed potatoes
Bitki wieprzowe z ziemniakami, mizeria
Pork tenderloin strips with potatoes, cucumber salad (cucumber, sour cream, spices)
Spaghetti z masłem
Spaghetti with butter
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Desery / Desserts
Ciastko czekoladowe z lodami truskawkowymi
Chocolate cake with strawberry ice-cream
Kula bezowa, żelka borówkowa, lody bakaliowe, sable borówkowe
Meringue bali, blueberry jelly, vanilla ice cream with nuts and dried fruits, blueberry sable
Dodatki / Side orders
Frytki
French fries
Frytki z batatów
Sweet potato fries
Pieczone ziemniaki
Baked potato
Colesław
Colesław