Menu
Przystawki / Starters
Tatar z polędwicy wołowej i cebulkami cipolline, owocami kaparów, patisonem, ketchupem z ogórka, korniszonem, żółtkiem, masłem własnej roboty
i pieczywem
Beef tartare with cipolline onions, capers, pattypan squash, cucumber ketchup, gherkin, egg yolk, homemade butter, bread
Bruschetta z rzemieślniczą ricottą z owczego mleka, salsą z papryki i pomidorków, balsamico i bursztynem
Bruschetta with artisanal sheep’s milk ricotta, salsa of peppers and tomatoes, balsamico and amber cheese
Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami,
oliwą truflową i bursztynem
Carpaccio of beef tenderloin with ca pers,
truffle oil and amber cheese
Deska przekąsek – ser pleśniowy, ser camembert, regionalny ser kozi, ser bursztyn, szynka podsuszana, salami spianata, oliwki kalamata, winogrono, cebulki cipolline, suszone pomidory, bakalie
Snack board – blue cheese, camembert cheese, regional goat cheese, amber cheese, dry-cured ham, spinata salami, kalamata olives, grapes, cipolline onions, dried tomatoes, dried fruit
(2-3 osoby)
Krewetki w musie paprykowym z oliwkami, rozmarynem i harissą
Shrimp in bell pepper mousse with olives,
rosemary and harissa
7szt. 65 –


Zupy / Soups
Rosół z makaronem domowym
Broth with homemade noodles
Krupnik rybny z kaszą jęczmienną i filetem z morszczuka
Fish krupnik with barley groats and hake fillet
Zupa Szefa Kuchni – co tydzień inna propozycja
Chef’s soup – a different offering every week


Sałatki / Salads
Sałatka z kozim serem, burakiem, pomidorkami koktajlowymi, winegretem figowym i cebularzem
Goat cheese salad, beetroot, cherry tomatoes,
fig vinaigrette, cebularz
Chrupiące krewetki w tempurze na sałatach z salsą mango
Crispy shrimp in tempura on salads with mango salsa
Sałatka Cezar z jajkiem sous – vide, pieczonym boczkiem, bursztynem i kurczakiem
Caesar salad with sous – vide egg, roasted bacon,
am ber cheese and chicken


Dania mączne / Flour Dishes
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem, z kremem śmietanowo-miętowym
Dumplings with buckwheat groats and cottage cheese, with cream and mint cream
Spaghetti Carbonara z pancettą i Grana Padano
Spaghetti Carbonara with pancetta and Grana Padano
Kopytka z boczniakiem z pudrem z trufli i pecorino romano
Potato dumplings with oyster mushroom, truffle powder and pecorino romano
Cepeliny z wieprzowiną, karmelizowaną szalotką
i chrupiącą pancettą
Cepelins with pork, caramelized shallots and crispy pancetta


Na kamieniu / On a Stone
Stek z polędwicy wołowej, masło pieprzowe, pieczone ziemniaki, sałaty i sosy
Filet steak, pepper butter, baked potatoes, salads and sauces
Stek z sezonowanego rostbefu, masło pieprzowe, pieczone ziemniaki, sałaty i sosy
Seasoned roastbeef, pepper butter, baked potatoes, salads and sauces
Stek z tuńczyka, sałatka wakame, sos chimichurri, masło cytrynowe
Tuna steak, wakame salad, chimichurri sauce, lemon butter
Dania główne / Main courses
Legendarny burger wołowy, maślana bułka, boczek, ser cheddar, karmelizowana cebula, pomidor, pikle, musztarda, frytki i colesław
Legendary beef burger in brioch, bacon, cheddar cheese, caramelized onions, tomato, pickle, mustard, french fries, coleslaw
Klasyczny schabowy z młodymi ziemniakami
i sałatką pomidorową francuską
Classic pork loin with new potatoes and tomata salad
Duet kaczek z tartaletką gruszkowo-pleśniową,
kapustą w occie i sosem z czarnej porzeczki
Duet of duck with pear and cherry tartlet, cabbage in vinegar and sauce with black currant
Kurczak supreme w białym winie, ziołowa polenta, marynowana morela i pieczarka confit
Chicken supreme in white wine, herb polenta,
marinated apricot and confit mushroom
Wątróbka cielęca z prażuchą, grzybami Shimeji, boczkiem, jusem wołowym i ziołową sałatką
Veal liver with prażucha, Shimeji mushrooms, bacon, demi glace sauce, herb salad
Pikantne skrzydełka z kurczaka marynowane w maślance z frytkami i sosem serowym
Spicy chicken wings marinated in buttermilk, French fries, cheese sauce
Dorada z grilla z salsą verde, czarną soczewicą
i broccolini
Grilled gilthead fish with salsa verde, black lentil and broccolini


Dla najmłodszych / Menu for kids
W NIEDZIELĘ DZIECI JEDZĄ ZA POŁOWĘ CENY *
Zupa pomidorowa z makaronem
Tomato soup with noodles
Nuggetsy z kurczaka, frytki, mizeria
Chicken Nuggets, French fries, cucumber salad (cucumber, sour cream, spices)
Kopytka z masłem
Potato dumplings with butter
Filet z kurczaka z ziemniakami z wody
Chicken breast with mashed potatoes
Bitki wieprzowe z ziemniakami, mizeria
Pork tenderloin strips with potatoes, cucumber salad (cucumber, sour cream, spices)
Spaghetti z masłem
Spaghetti with butter
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese


Desery / Desserts
Ciastko czekoladowe z lodami malinowymi
Chocolate fondant with raspberry ice-cream
Tarta cytrynowa z lodami jabłkowo-bazyliowymi z sezonowymi owocami
Lemon tart with apple and basil ice cream
with seasonal fruit
Deser Szefa Kuchni – co tydzień inna propozycja
Chef’s dessert – a different offering every week


Dodatki / Side orders
Frytki
French fries
Frytki z batatów
Sweet potato fries
Pieczone ziemniaki
Baked potato
Młode ziemniaki z koperkiem
New potatoes with dill
Colesław
Coleslaw